Op Voorne-Putten worden delen van de dijk tussen Geervliet en Hekelingen (normtraject 20-3) versterkt. Deze dijk beschermt inwoners van Voorne-Putten tegen water dat vanuit de grote rivieren komt.
De Vlaamseweg, Voorweg, Kreupeleweg zijn afgesloten voor het verkeer. De slootkanten zijn niet stabiel genoeg. Het gevolg is dat voertuigen snel kunnen wegzakken.
Op vijf plekken in ons werkgebied gaan we de komende jaren onder water aan de dijken werken, zodat ze voldoen aan de eisen die we aan de dijken stellen voor de toekomst.
Hollandse Delta onderhoudt bijna alle wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom op de Zuid-Hollandse Eilanden. Deze lopen meestal door polders en over dijken. Regelmatig is er onderhoud en nieuwe weginrichting nodig. Lees er meer over op deze pagina.
We moderniseren het rioolgemaal Brabant omdat de mechanisch en elektrotechnische installatie aan het eind van de technische levensduur is. Ook wordt het gebouw zelf gerenoveerd en de buitenruimte heringericht.
Het watersysteem in en rond de Sint Anthonypolder in de Hoeksche Waard is aangepakt. Zo zijn zowel de waterkwaliteit als het waterbeheer van de Sint Anthonypolder, het Oudeland van Strijen en de Binnenbedijkte Maas verbeterd.
Op eiland IJsselmonde worden delen van de dijk tussen Rotterdam en Ridderkerk versterkt. Deze dijk beschermt inwoners van IJsselmonde tegen water dat vanuit de grote rivieren komt.Â
Slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk in Rotterdam ligt ‘ingeklemd’ tussen andere percelen en de locatie zelf is zeer dichtbebouwd. Daarmee is de ruimte schaars en zijn er zeer weinig werkplekken beschikbaar voor de medewerkers.
Op deze pagina vind je alle informatie over de compenserende maatregelen die verschillende instanties hebben genomen naar aanleiding van het Kierbesluit.
Â
Vanaf 2015 heeft waterschap Hollandse Delta de polders Torenstee en Hoogezand in Cromstrijen aangepakt. Nadat de gemalen in de polders aan vervanging toe waren is besloten het hele watersysteem in het gebied opnieuw in te richten.
Sinds 2019 is Dordrecht een groot natuur- en recreatiegebied rijker: de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Het ligt ten zuiden van de stad Dordrecht. Het is ongeveer 530 hectare groot, vergelijkbaar met 1000 voetbalvelden.