Nieuwsarchief

  • Waterschap: extra maatregelen en investeringen voor veilige en leefbare regio

    De komende jaren zijn dringend aanvullende maatregelen nodig voor onder meer de waterkwaliteit, de zoetwatervoorziening en de rioolwaterzuivering op de Zuid-Hollandse Eilanden. Waterschap Hollandse Delta gaat forse aanvullende investeringen doen voor de veiligheid en leefbaarheid van de regio en toekomstige generaties.

  • Start werkzaamheden dijkversterking bij Ouddorpse Haven

    Als je bij de Ouddorpse Haven komt, dan zie je een groot schip met een kraan erop aan het werk. Wat speelt zich daar af?

  • Waterschap Hollandse Delta op plaats 7 van duurzaamste aanbesteders

    Waterschap Hollandse Delta is dit jaar geëindigd op plaats 7 in de top 25 van duurzaamste aanbesteders.

  • Natuurherstel op de Korte Nieuwendijk

    De Korte Nieuwendijk is een dijk tussen Goedereede en Havenhoofd, op de Kop van Goeree. Vereniging Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee (NLGO) en waterschap Hollandse Delta herstelden er de natuur. Meer weten? Klik hier

  • Verhuizing levend (schelpen)materiaal

    We werken aan het versterken van de dijken bij de Grevelingen, dicht bij Ouddorp. Er is hier een rijk onderwaterleven die door de werkzaamheden beschadigd zouden kunnen worden. Om dit te voorkomen vond er een verhuizing plaats.

  • Waterschap haalt bootje weg bij Stellendamse haven

    Er ligt een verlaten en half gezonken bootje bij de Oude Haven van Stellendam. Het bootje ligt op een niet toegestane plek en ligt in de weg. Is de boot van jou? Neem dan contact met ons op.

  • Openbare bestuursvergaderingen november 2024

    In november vinden er vergaderingen plaats van het algemeen bestuur. Deze zijn openbaar en voor iedereen vrij toegankelijk. De vergaderingen zijn op 11,12,13 en 27 november.

  • In de Kinderkrant oktober 2024: Een dijk repareren

    Celina en Arie van het waterschap legden kinderen voor Jong010, de Rotterdamse kinderkrant uit wat zij doen om ervoor te zorgen dat dijken stevig en sterk blijven.

  • Baby Roerdompvogel dankzij drijfbalken

    Dit jaar heeft een bijzondere vogel, een Roerdomp, in het riet van het Waalbos gebroed. Dit heeft Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ons laten weten. Waterschap Hollandse Delta zorgt niet alleen voor het waterpeil en de waterkwaliteit, maar ook voor de natuur, de flora en fauna in ons werkgebied. Meer weten? Klik hier.

  • Denk aan regenwater

    Het klimaat verandert, er zijn steeds meer hevige piekbuien. Daarom verandert het waterschap de regels voor regenwaterafvoer bij nieuwbouw en bij het aanleggen van bestrating of asfalt. Dit heet beleidsregel 11. Meer info? Klik hier

  • Hoogwater onderweg naar Nederland

    De hevige regenval in Zuid-Duitsland zorgt daar voor veel overlast. Dit betekent ook in Nederland de komst van hogere waterstanden. Wat betekent dit voor de waterstanden op de Zuid-Hollandse eilanden?

  • Wagenpark van Hollandse Delta krijgt 'elektrische shock'

    In mei zijn er 12 geheel elektrische Volvo EX 30 personenwagens aan ons wagenpark toegevoegd. Bijna 1 op de 5 bedrijfswagens van Hollandse Delta rijdt nu elektrisch.

  • Extra pompinstallatie wegens wateroverlast Goeree-Overflakkee

    Wegens langdurige regenval en wateroverlast op Goeree-Overflakkee hebben we een extra tijdelijke pompinstallatie ingezet bij gemaal Galathee in de Galathese Haven tussen Achthuizen en Ooltgensplaat.

  • Openbare bestuursvergaderingen juni 2024

    In juni vinden er vergaderingen plaats van het algemeen bestuur. Deze zijn openbaar en voor iedereen vrij toegankelijk. De vergaderingen zijn op 3,4,5 en 19 juni.

  • Renovatie rioolgemaal in Spijkenisse voltooid

    Het rioolgemaal Brabant in Spijkenisse heeft een grondige renovatie ondergaan. Vandaag vond de officiële (her)opening van het rioolgemaal plaats door wethouder Jan-Willem Mijnans van de Gemeente Nissewaard en Heemraad Anne Mollema van het waterschap Hollandse Delta. Met de renovatie zorgen het waterschap en de gemeente ervoor dat het afvalwater de komende jaren op de juiste wijze afgevoerd en gezuiverd kan worden.