Biert blijft in het weekend motorvrij

28 juni 2019 Het voorgenomen verkeersbesluit om het motorenverbod op de Biertsedijk, Polderdijk en Ringdijk bij Biert op te heffen, is door het bestuur van waterschap Hollandse Delta ingetrokken. Deze wegen blijven daardoor gesloten voor motoren in het weekend van vrijdagavond acht uur tot maandagochtend acht uur.
Heemraad Petra van Nes | © waterschap Hollandse Delta

Er bleek nauwelijks draagvlak te bestaan bij de bewoners van Biert voor het verkeersbesluit om motoren weer toe te staan. De buurt maakte zich zorgen om de veiligheid van alle weggebruikers als het verbod zou worden opgeheven.

Bovendien zijn er volgens de bewoners nog meer verkeersproblemen. Er zal daarom een integrale verkeersafweging worden gemaakt voor het gebied. Hiervoor organiseert het waterschap na de zomervakantie een inloopavond. Een exacte datum is nog niet bekend.

Heemraad Petra van Nes: “Mede omdat er met de buurt en met de gemeente Nissewaard vooraf geen overleg is geweest over het voorgenomen besluit, hebben we besloten het in te trekken. Biert blijft deze zomer in het weekend motorvrij.”