De Blauwe Verbinding; voor burger en natuur

21 februari 2019 De Blauwe Verbinding is een waterroute die loopt van de Zuidpolder in Barendrecht tot het Zuiderpark in Rotterdam. Mens en natuur; voor eenieder is er wat te beleven.
Rotterdammers genieten van 'Blauwe verbinding' op fiets en kano. | © waterschap Hollandse Delta

Van het Zuiderpark in Rotterdam, onder de A15 tot aan Barendrecht, zijn verschillende wateren met elkaar verbonden. Zo is een 13 km lange ecologische verbinding gecreëerd tussen een aantal gebieden. De route zorgt voor de aanvoer van schoon, zoet water vanuit de Oude Maas. Hiermee kunnen ook sloten in de aanliggende wijken worden voorzien van zoet water.

Ontspanning en natuur

Qua recreatie heeft de Blauwe Verbinding veel te bieden. Zo kan er worden gevist en in de zwemplassen gezwommen, maar je kunt er ook kanoën en zelfs geocachen. Langs de route is veel groen te zien, dus er is voor iedereen wat te beleven. Ook als je van de natuur wilt genieten.

De natuur profiteert ook van de waterroute. Doordat het water tussen de verschillende gebieden met elkaar is verbonden kunnen flora en fauna zich verder verspreiden. Hierdoor wordt de biodiversiteit groter en dit verbetert de waterkwaliteit. Wat nog meer kans biedt op variatie van planten en dieren.

Invloed op keuzes waterschap

Water is overal om ons heen. De waterschappen zorgen ervoor dat we in Nederland kunnen leven met al dat water. Zo zorgt Hollandse Delta voor veilige dijken en wegen, schoon, voldoende en gezuiverd water. Op woensdag 20 maart mag jij stemmen op een nieuw algemeen bestuur van het waterschap. Dit bestuur bepaalt de aanpak van het waterbeheer. Door te stemmen heb jij dus invloed op hun beslissingen.

Meer informatie over de verkiezingen