Hollandse Delta sluit uit voorzorg keersluizen en fietspaden

8 januari 2019 Vanmiddag om 16.20 uur wordt bij Hoek van Holland een waterstand van 2.40 NAP verwacht. Waterschap Hollandse Delta kijkt naar het effect van dit hoog water op de waterpeilen in de Nieuwe Maas (Rotterdam), Oude Maas (Goidschalkoord en Dordrecht), Spui, Dordtse Kil, Hollands Diep (Moerdijk) en Haringvliet (Rak Noord, Hellevoetsluis en Midddelharnis).
© waterschap Hollandse Delta (archieffoto)

De hoogwaterwaarschuwing betekent dat Hollandse Delta ondertussen een aantal standaard maatregelen uitvoert.De Keersluis in Numansdorp wordt gesloten. Ook de keersluizen bij Stad aan 't Haringvliet, Middelharnis en Oud-Beijerland worden gesloten. Verschillende hevels en inlaten worden gesloten.

Fietspaden

Het laag gelegen buitendijkse fietspad in Rhoon en de buitendijkse fietspaden vanaf Bernisse inlaat  tot en met de Beerenplaat in Spijkenisse zijn uit voorzorg afgesloten.

Geen dijkbewaking

Het waterschap neemt deze maatregelen om te voorkomen dat kades overstromen. Inzet van dijkbewaking is in het werkgebied van Hollandse Delta niet nodig. Zodra de waterpeilen op de rivier weer afnemen, gaat alles weer open.

Lees meer over

waterbeheer dijken wegbeheer