Maatregelen ingezet vanwege waarschuwing hoog water

9 december 2018 Vanmorgen is een waarschuwing (code geel) afgegeven voor hoogwater bij Hoek van Holland. Om 15:40 uur wordt daar een peil van NAP +2,30 meter verwacht. Bij voorspelling van hoog water kijkt waterschap Hollandse Delta vervolgens naar de effecten op een aantal locaties in het werkgebied. Zo kijken we naar de waterpeilen in de Nieuwe Maas (Rotterdam), Oude Maas (Goidschalxoord en Dordrecht), Spui, Dordtsche Kil, Hollands Diep (Moerdijk) en Haringvliet (Rak Noord, Hellevoetsluis en Middelharnis). De verwachte waterstand bij Dordrecht blijft onder voorwaarschuwingspeil.
Keersluis Oud-Beijerland | © Waterschap Hollandse Delta

Standaard maatregelen ingezet

Voor waterschaps Hollandse Delta betekent deze waarschuwing dat ondertussen een aantal standaard maatregelen uitgevoerd zijn. Deze maatregelen worden genomen om te voorkomen dat kades overstromen.
De keersluis in Numansdorp was al dicht. Ook de keersluizen bij Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis en Oud-Beijerland zijn nu gesloten.
De hevels en inlaten aan de Nieuwe Maas rond Rotterdam-zuid zijn ook gesloten. En gemaal Oud-Heinenoord is tijdelijk stil gezet en de duiker naar de rivier afgesloten.

Bovendien is het laaggelegen buitendijkse fietspad in Rhoon afgesloten.

Zodra de waterpeilen op de rivier weer afnemen, gaat alles weer open.