Grote opkomst inloopbijeenkomst 'Bestuurders gezocht'

17 januari 2018 Dinsdagavond waren bijna 100 inwoners uit het gebied van waterschap Hollandse Delta aanwezig bij de inloopbijeenkomst “Bestuurders gezocht”. Hiermee gaven zij gehoor aan de oproep van dijkgraaf Ingrid de Bondt. “Het is geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling en interesse is van inwoners,’ zegt Ingrid de Bondt. “Hieruit blijkt dat inwoners zich willen inzetten om ervoor te zorgen dat we kunnen blijven wonen in onze laaggelegen polders.”
Dijkgraaf spreekt geïnteresseerden toe tijdens inloopbijeenkomst | © Hollandse delta

De huidige bestuurders, heemraden en de dijkgraaf hebben interessante gesprekken gevoerd en vragen kunnen beantwoorden van de bezoekers. De belangstelling om zelf een bijdrage te leveren aan de taken van het waterschap was voor velen de motivatie om aanwezig te zijn. Veel van de aanwezigen hadden vragen over hoe je in een bestuur komt. Daarmee concludeerde de dijkgraaf dat het organiseren van deze inloopbijeenkomst voldoet aan een behoefte bij de inwoners. Veel interesse was er ook voor de cursus ‘Actief voor het waterschap’. Deze cursus heeft waterschap Hollandse Delta samen met de Unie van Waterschappen, waterschap Rivierenland en ProDemos ontwikkeld. Meer informatie leest u via verkiezingen

Ingrid de Bondt nodigt inwoners uit om donderdag 25 januari naar de tweede inloopbijeenkomst te komen: “Op dit moment hebben zich al bijna 60 inwoners aangemeld”. Maar als u meer wilt weten over het bestuurderschap bij ons waterschap, ontmoet ik u graag.” Nieuwsgierig geworden dan kunt u zich nog tot 23 januari aanmelden via waterschapsverkiezingen@wshd.nl.