Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Huis-aan-huis-bladen

Het waterschap publiceert een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 71 - 80 van 750

Regen is druppel opgloeiende plaat

gepubliceerd op: 09-08-2018

 | 

Nieuws

De regen van deze week is slechts een druppel op de gloeiende plaat. De effecten van de droogte blijven in heel Nederland toenemen. Naar schatting zijn er 2 tot 3 normale, regenachtige maanden nodig om het watertekort weg te werken.

Fietspad tijdelijk dicht wegens reparatie

gepubliceerd op: 08-08-2018

 | 

Nieuws

Het fietspad tussen strand Noord en de Kwade Hoek op de Kop van Goeree is donderdag 9 en vrijdag 10 augustus afgesloten. Hollandse Delta repareert dan het wegdek.

Watergang schoongemaakt voor voldoende water

gepubliceerd op: 03-08-2018

 | 

Nieuws

Vanwege de aanhoudende droogte worden er door Hollandse Delta steeds meer maatregelen genomen om ons gebied van voldoende zoetwater te voorzien.

Vervangen inlaat Fortlaan Numansdorp

gepubliceerd op: 03-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 20 augustus 2018 starten wij met de werkzaamheden aan de Fortlaan tussen de huisnummers 1 en 3.

Hollandse Delta zet extra pompen in vanwege droogte

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

Vanwege de aanhoudende droogte worden er door Hollandse Delta steeds meer maatregelen genomen om ons gebied van voldoende zoetwater te voorzien. Zo hebben wij in ons gebied een aantal extra mobiele pompen ingezet.

Werkzaamheden rwzi Hellevoetsluis net voor de bouwvak klaar!

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

In de afgelopen zes weken is er op de rwzi Hellevoetsluis hard gewerkt. Het beluchtingssysteem is schoon gemaakt en de beluchtingselementen zijn vervangen. Het beluchtingssysteem speelt een belangrijke rol in het zuiveringsproces.

Nieuwe Merwedeweg in Dordrecht afgesloten

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

Een mobiele pomp aan de Nieuwe Merwedeweg in Dordrecht ondersteunt de watervoorziening in polder de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Vooral boeren in deze landbouwpolder hebben voldoende water nodig voor het beregenen van hun gewassen.

Droogte: melden van wateronttrekking

gepubliceerd op: 01-08-2018

 | 

Nieuws

Door de aanhoudende droogte moeten agrariƫrs hun akkergronden vaak beregenen. Waterschap Hollandse Delta zorgt ervoor dat er voldoende water in de sloten staat zodat het water voor het beregenen gebruikt kan worden. Gezien de aanhoudende droogte raadt...

Schutsluis van Strijensas is gerepareerd

gepubliceerd op: 27-07-2018

 | 

Nieuws

Afgelopen zaterdag is een houten balk gebroken van de schutsluis in Strijensas. Hierdoor kon de sluis tijdelijk niet worden gebruikt. Sinds donderdag 26 juli werkt de sluis weer.

Droogtebericht: waterschap Hollandse Delta schaalt op

gepubliceerd op: 24-07-2018

 | 

Nieuws

Waterschap Hollandse Delta heeft vandaag besloten uit voorzorg op te schalen naar Waterschap Operationeel Team (WOT). Met de inzet van een aantal mobiele pompen kunnen we de waterstanden op dit moment nog steeds op peil houden. We zien echter ook de prognoses...