Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het waterschapsnieuws via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Huis-aan-huis-bladen

Daarnaast publiceert het waterschap een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 51 - 60 van 728

Watergang schoongemaakt voor voldoende water

gepubliceerd op: 03-08-2018

 | 

Nieuws

Vanwege de aanhoudende droogte worden er door Hollandse Delta steeds meer maatregelen genomen om ons gebied van voldoende zoetwater te voorzien.

Vervangen inlaat Fortlaan Numansdorp

gepubliceerd op: 03-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 20 augustus 2018 starten wij met de werkzaamheden aan de Fortlaan tussen de huisnummers 1 en 3.

Hollandse Delta zet extra pompen in vanwege droogte

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

Vanwege de aanhoudende droogte worden er door Hollandse Delta steeds meer maatregelen genomen om ons gebied van voldoende zoetwater te voorzien. Zo hebben wij in ons gebied een aantal extra mobiele pompen ingezet.

Werkzaamheden rwzi Hellevoetsluis net voor de bouwvak klaar!

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

In de afgelopen zes weken is er op de rwzi Hellevoetsluis hard gewerkt. Het beluchtingssysteem is schoon gemaakt en de beluchtingselementen zijn vervangen. Het beluchtingssysteem speelt een belangrijke rol in het zuiveringsproces.

Nieuwe Merwedeweg in Dordrecht afgesloten

gepubliceerd op: 02-08-2018

 | 

Nieuws

Een mobiele pomp aan de Nieuwe Merwedeweg in Dordrecht ondersteunt de watervoorziening in polder de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Vooral boeren in deze landbouwpolder hebben voldoende water nodig voor het beregenen van hun gewassen.

Droogte: melden van wateronttrekking

gepubliceerd op: 01-08-2018

 | 

Nieuws

Door de aanhoudende droogte moeten agrariërs hun akkergronden vaak beregenen. Waterschap Hollandse Delta zorgt ervoor dat er voldoende water in de sloten staat zodat het water voor het beregenen gebruikt kan worden. Gezien de aanhoudende droogte raadt...

Schutsluis van Strijensas is gerepareerd

gepubliceerd op: 27-07-2018

 | 

Nieuws

Afgelopen zaterdag is een houten balk gebroken van de schutsluis in Strijensas. Hierdoor kon de sluis tijdelijk niet worden gebruikt. Sinds donderdag 26 juli werkt de sluis weer.

Droogtebericht: waterschap Hollandse Delta schaalt op

gepubliceerd op: 24-07-2018

 | 

Nieuws

Waterschap Hollandse Delta heeft vandaag besloten uit voorzorg op te schalen naar Waterschap Operationeel Team (WOT). Met de inzet van een aantal mobiele pompen kunnen we de waterstanden op dit moment nog steeds op peil houden. We zien echter ook de prognoses...

Nieuwe duiker geplaatst voor gemaal Rozenburg

gepubliceerd op: 23-07-2018

 | 

Nieuws

Afgelopen week heeft Hollandse Delta twee ronde duikers onder de Zandweg in Rozenburg laten vervangen door één nieuwe duiker. Deze grotere duiker zal voor een betere doorstroming zorgen naar het gemaal Rozenburg.

Droogte: Melding beregening verplicht

gepubliceerd op: 20-07-2018

 | 

Nieuws

Het weer blijft onveranderd zonnig en droog. De waterstanden in de rivier dalen langzaam. De kans op verzilting neemt toe. We zien ook de watervraag toenemen. De waterstanden kunnen we nog op peil houden. Wel hebben we een aantal kleine mobiele pompen...