Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Huis-aan-huis-bladen

Het waterschap publiceert een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 111 - 120 van 388

Vergadering algemeen bestuur - september 2018

gepubliceerd op: 03-09-2018

 | 

Nieuws

In september vergadert ons algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) onder andere over een ontwikkelplan voor het Bernisse-gebied en een eerste verkenningsdocument met ambities rond klimaatadaptatie. Daarnaast bespreekt het bestuur de mogelijkheid om als...

Wegenonderhoud in Herkingen en Dirksland

gepubliceerd op: 31-08-2018

 | 

Nieuws

Op maandag 3 september 2018 starten de onderhoudswerkzaamheden aan de Geldersedijk in Dirksland en de Zuiddijk in Herkingen.

Gemaal krijgt nieuwe motor

gepubliceerd op: 27-08-2018

 | 

Nieuws

Binnenkort draaien de pompen van gemaal het Land van Poortugaal in Rotterdam op een splinternieuwe elektromotor. Deze komt in de plaats van de dieselmotor die aan vervanging toe is.

Verdubbeling aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers

gepubliceerd op: 24-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf volgende week gaan de kinderen in ons werkgebied weer naar school. Vaak gaan ze voor het eerst op de fiets. Dus dat betekent meer drukte op de weg. Hollandse Delta vraagt weggebruikers hier rekening mee te houden.

Collegebesluiten 21 augustus 2018

gepubliceerd op: 23-08-2018

 | 

Nieuws

Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta (WSHD). D&H zijn belast met de dagelijkse aangelegenheden van het waterschap, de voorbereiding van alles wat aan de Verenigde Vergadering (VV) ter...

Bezoek de waterschappen tijdens de wereldhavendagen!

gepubliceerd op: 22-08-2018

 | 

Nieuws

Droge voeten en schoon water; samen met jou! De waterschappen werken dagelijks hard aan het waterbeheer. We regelen de waterstand van singels en sloten, we beschermen tegen wateroverlast door het beheren van dijken, we zuiveren afvalwater uit riolen en...

Liveblog: droogte 2018

gepubliceerd op: 21-08-2018

 | 

Nieuws

De problemen rond de droogte zijn grotendeels voorbij. Daarom zijn wij afgeschaald naar normale bedrijfsvoering. Dit live-blog wordt niet meer geactualiseerd.

Unieke droogte-inspectie waterschap succesvol afgerond

gepubliceerd op: 21-08-2018

 | 

Nieuws

De langdurige droogte heeft op een aantal plekken in de regio van waterschap Hollandse Delta gezorgd voor een kritische conditie van de dijkbegroeiing. De situatie is niet urgent of problematisch, maar wordt goed in de gaten gehouden.

Laatste deel Duivenwaardsedijk Nieuwe-Tonge in onderhoud

gepubliceerd op: 17-08-2018

 | 

Nieuws

Vanaf maandag 20 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2018 gaat de Duivenwaardsedijk vanaf de kruising met de Sint Pietersweg tot en met de kruising met de Wellestrijpsedijk in Nieuwe-Tonge in onderhoud. De werkzaamheden starten maandag 20 augustus...

Hollandse Delta voert droogte-inspectie uit

gepubliceerd op: 16-08-2018

 | 

Nieuws

In verband met de droogte inspecteert waterschap Hollandse Delta deze week de primaire dijken in het beheergebied. Dit zijn geen veendijken die gevoelig zijn voor droogte maar, de grasbekleding op de keringen is dat wel.