Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Huis-aan-huis-bladen

Het waterschap publiceert een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 1 - 10 van 165

Terugblik 2017: opvallende momenten bij het waterschap

gepubliceerd op: 29-12-2017

 | 

Nieuws

Tijdens ons dagelijkse werk sprongen een aantal activiteiten er extra uit. Zoals het bezoek van een Franse TV-ploeg, de aanleg van natuurgebied Nieuwe Dordtse Biesbosch en de afronding van de dijkversterkingen in de Hoeksche Waard. Bekijk hieronder een...

Besluiten Verenigde Vergadering 30 november 2017

gepubliceerd op: 14-12-2017

 | 

Nieuws

De vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta vond plaats in het Waterschapshuis aan de Handelsweg 100 in Ridderkerk.

Jongeren in debat tijdens Groot Rotterdams Waterdebat

gepubliceerd op: 14-12-2017

 | 

Nieuws

Tijdens het eerste Groot Rotterdams Waterdebat op 13 december in Blue City te Rotterdam debatteerden 60 leerlingen van zes scholen uit Rotterdam en omgeving met elkaar over waterthema’s. Het debatteam van Emmaüscollege uit Rotterdam won de debatcompetitie...

Dijkgraaf zoekt bestuurders

gepubliceerd op: 13-12-2017

 | 

Nieuws

Dijkgraaf Ingrid de Bondt van waterschap Hollandse Delta zoekt inwoners die interesse hebben in de politiek en mogelijk bestuurder willen worden bij het waterschap. Met deze actie loopt zij vooruit op de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019. In een...

Strooiwagens en sneeuwschuivers hard aan het werk

gepubliceerd op: 11-12-2017

 | 

Nieuws

Om gladheid te voorkomen, is gisteren en wordt vandaag gestrooid op de hoofdwegen en hoofdfietspaden van het waterschap. Daarnaast zet het waterschap sneeuwschuivers in om de wegen berijdbaar te houden.

Onderhoud beluchtingstank 1 van rioolwaterzuivering Dordrecht

gepubliceerd op: 08-12-2017

 | 

Nieuws

Het waterschap voert onderhoud uit aan de rioolwaterzuivering (rwzi) Dordrecht. Op dit moment is beluchtingstank 1 uit gebruik genomen.

Finalisten IJSO bezoeken waterschap

gepubliceerd op: 07-12-2017

 | 

Nieuws

Vijftig jongeren uit zeven landen bezochten op 7 december waterschap Hollandse Delta voor de wedstrijd van de International Junior Science Olympiad (IJSO). Samen met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard daagt waterschap Hollandse Delta...

Verlaging waterpeil voor onderhoud gemaal Ouddorp

gepubliceerd op: 04-12-2017

 | 

Nieuws

Aanstaande woensdag 6 december vinden er werkzaamheden plaats aan gemaal Kilhaven bij Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Vanwege deze werkzaamheden wordt het waterpeil van het bemalingsgebied vooraf verlaagd.

Werkzaamheden rioolwaterzuivering Ooltgensplaat

gepubliceerd op: 04-12-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta start met de reparatie aan de beluchtingstank van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Ooltgensplaat. Hiervoor zal de installatie 48 uur (dinsdag 5 december en woensdag 6 december) uit bedrijf genomen worden.

Hollandse Delta baggert in Hendrik-Ido-Ambacht

gepubliceerd op: 01-12-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta is bezig met baggeren van sloten en singels in de bebouwde kom van Hendrik-Ido-Ambacht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden eind 2017 klaar.