Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Huis-aan-huis-bladen

Het waterschap publiceert een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 1 - 10 van 206

Gemaal De Hooge Nesse draait op eigen kracht

gepubliceerd op: 29-12-2016

 | 

Nieuws

De renovatie van gemaal De Hooge Nesse in Zwijndrecht is klaar. De noodpompen zijn weg en het gemaal draait weer op eigen kracht.

Keersluis Oud-Beijerland in onderhoud

gepubliceerd op: 28-12-2016

 | 

Nieuws

Deze morgen wordt er onderhoud uitgevoerd aan de schutsluis in Oud-Beijerland.

Hollandse Delta controleert onderhoud sloten en singels

gepubliceerd op: 27-12-2016

 | 

Nieuws

Het waterschap heeft een controle uitgevoerd op het gewoon onderhoud (maaiwerk) van sloten en singels. In december zijn ruim 15.500 sloten gecontroleerd.

Baggeren grote wateren Goeree-Overflakkee

gepubliceerd op: 22-12-2016

 | 

Nieuws

Eind november is Hollandse Delta begonnen met het baggeren van de haven in Stellendam. Daarna volgen nog vier zogenoemde 'grote baggerwerken' op Goeree-Overflakkee.

Nieuwe mobiele waterkering in Goudswaard

gepubliceerd op: 20-12-2016

 | 

Nieuws

Vandaag heeft bouwcombinatie Ploegam Biggelaar de nieuwe mobiele waterkering van Hollandse Delta in Goudswaard getest. Een deel van de Molendijk en Westdijk kan over een lengte van ruim 75 meter tijdelijk worden verhoogd om het rivierwater tegen te houden...

Werkzaamheden Verbindingsweg Ridderkerk

gepubliceerd op: 19-12-2016

 | 

Nieuws

Het verkeer op de Verbindingsweg in Ridderkerk moet tot en met woensdag 21 december rekening houden met vertraging. Stedin werkt daar aan een gasleiding.

Maquette 'DikeBiking' in waterschapshuis

gepubliceerd op: 19-12-2016

 | 

Nieuws

50 Leerlingen van basisschool de Globe uit Rotterdam-Zuid bouwden een maquette als onderdeel van het lesprogramma ‘DykeBiking’ van stichting Charlois aan het Water.

Collegebesluiten 13 december 2016

gepubliceerd op: 16-12-2016

 | 

Nieuws

Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta. D&H zijn belast met de dagelijkse aangelegenheden van het waterschap, de voorbereiding van alles wat aan de Verenigde Vergadering (VV) ter overweging...

Waterkwaliteit in Spijkenisse weer op orde

gepubliceerd op: 16-12-2016

 | 

Nieuws

Door een storing in rioolgemaal Brabant is er rioolwater in de singels terechtgekomen in o.a. de wijken Sterrenkwartier, Waterland en Akkers in Spijkenisse.

Rioolgemaal Piershil krijgt facelift

gepubliceerd op: 15-12-2016

 | 

Nieuws

Op elke gemeentegrens staat een rioolgemaal. Vanaf dat punt neemt het waterschap het afvalwater van de gemeente over en begint het transport naar de rioolwaterzuivering. In Piershil staat het rioolgemaal aan de Oranjeweg.