Nieuws

Hieronder staan onze nieuwsberichten.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het waterschapsnieuws via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Huis-aan-huis-bladen

Daarnaast publiceert het waterschap een keer per maand een informatiepagina in de huis-aan-huis-bladen met achtergrondinformatie over het waterschapswerk.

Resultaten 1 - 10 van 560

Start renovatie rioolgemaal Achthuizen

gepubliceerd op: 16-11-2017

 | 

Nieuws

Waterschap Hollandse Delta start met de renovatie van het rioolgemaal in de Bloemstraat in Achthuizen.

Waterschap renoveert bruggen langs Toldijk

gepubliceerd op: 16-11-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta begint volgende week op Voorne-Putten met de renovatie van twee fietsbruggen. Het fietspad langs de Toldijk tussen Heenvliet en Geervliet is daarom twee weken gedeeltelijk afgesloten.

Collegebesluiten 14 november 2017

gepubliceerd op: 16-11-2017

 | 

Nieuws

Het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) vormt het dagelijks bestuur van waterschap Hollandse Delta. D&H zijn belast met de dagelijkse aangelegenheden van het waterschap, de voorbereiding van alles wat aan de Verenigde Vergadering (VV) ter overweging...

Fietslampenactie in Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard

gepubliceerd op: 09-11-2017

 | 

Nieuws

Het wordt weer vroeger donker en later licht. Op de wegen die het waterschap beheert, rijden dagelijks veel fietsers heen en weer naar school of naar het werk. Fietsers zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Ook dit jaar houdt waterschap Hollandse Delta weer...

Minder energieverbruik voor duurzame samenleving

gepubliceerd op: 08-11-2017

 | 

Nieuws

Hollandse Delta wil een bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. Daarom worden de waterschapstaken op een maatschappelijk verantwoorde, duurzame wijze uitgevoerd. Eén van de onderwerpen die daarbij een rol spelen is het energieverbruik.

Vergadering algemeen bestuur in november 2017

gepubliceerd op: 06-11-2017

 | 

Nieuws

In november vergadert het algemeen bestuur (Verenigde Vergadering) van waterschap Hollandse Delta over onder andere de begroting voor 2018. Daarbij hoort ook de kostentoedelingsverordening, waardoor duidelijk wordt wat de inwoners en bedrijven in 2018...

Sluisdeuren Oud-Beijerland vertonen kuren

gepubliceerd op: 03-11-2017

 | 

Nieuws

De sluisdeuren in de haven van Oud-Beijerland sluiten niet goed. Er ligt te veel bagger op de bodem. Juist in de herfst en winter is het van belang dat de haven bij extreem hoogwater kan worden afgesloten. Volgende week baggert Hollandse Delta de bodem...

Dertig jaar Dokhaven

gepubliceerd op: 03-11-2017

 | 

Nieuws

Op 3 november 1987 werd de rioolwaterzuiveringsinstallatie Dokhaven in Rotterdam officieel geopend door Koningin Beatrix. Dus vandaag bestaat Dokhaven precies dertig jaar.

Waterschap Hollandse Delta zuivert rioolwater van bijna 1,3 miljoen inwoners

gepubliceerd op: 03-11-2017

 | 

Nieuws

Waterschap Hollandse Delta zuivert het rioolwater van bijna 1,3 miljoen inwoners in Zuid-Holland Zuid. Het waterschap levert zo een belangrijke bijdrage aan schoon oppervlaktewater in de regio.

Aaldijk in Nissewaard op de schop

gepubliceerd op: 02-11-2017

 | 

Nieuws

Volgende week begint het waterschap met de herinrichting van de Aaldijk in Nissewaard. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk medio december klaar.