Uitbreiding rioolwaterzuivering Numansdorp

Hollandse Delta breidt de rioolwaterzuivering in Numansdorp uit. De capaciteit wordt met 35 procent vergroot.
Sloopwerkzaamheden rwzi Numansdorp | © waterschap Hollandse Delta
werkzaamheden rwzi Numansdorp | © waterschap Hollandse Delta
Graafwerkzaamheden rwzi Numansdorp | © waterschap Hollandse Delta
Slaan eerste paal rwzi Numansdorp | © waterschap Hollandse Delta

Het waterschap is begonnen met de uitvoering van het project 'Uitbreiding rwzi en transportsysteem Numansdorp'. Dit project betreft het vergroten van de capaciteit van de rioolwaterzuivering (rwzi) in Numansdorp en het rioolgemaal Numansdorp Molendijk. De rwzi zuivert het riool- en afvalwater van bewoners en bedrijven van Numansdorp, Nieuwendijk, Klaaswaal en Zuid-Beijerland (gemeente Korendijk).

Uit onderzoek van de gemeente en het waterschap blijkt dat de huidige rioolwaterzuivering, met een capaciteit van 810.000 liter per uur, te klein is om ook in de toekomst het aanbod van het afvalwater goed te kunnen zuiveren. Om verzekerd te zijn van voldoende capaciteit om ook bij hevige regenval in de regio het aangevoerde rioolwater voldoende te zuiveren is een capaciteit van 1.100.000 liter per uur nodig. Door samen met de gemeente naar de meest optimale oplossing in riolering en zuivering te zoeken, wordt veel geld bespaard.

Bij het project wordt een nieuwe nabezinktank en slibgemalen gebouwd, wordt de slibopslag aangepast en wordt de elektrotechnische installatie geheel vernieuwd. Inmiddels zijn de rooiwerkzaamheden en sloopwerk uitgevoerd en zijn de 111 heipalen geslagen.

Tijdens de werkzaamheden blijft de rwzi in bedrijf. DeĀ uitbreiding was in december 2015 gereed.

Loading the player