Hoekseweg, Geldersedijk en Zuiddijk: duurzaam veilig

Waterschap Hollandse Delta gaat dit najaar drie wegen Duurzaam Veilig herinrichten. De Geldersedijk en Zuiddijk in Dirksland en Herkingen op Goeree-Overflakkee en de Hoekseweg in Strijen in de Hoeksche Waard gaan op de schop.
Kruising Hoekseweg/Keizersdijk, Strijen | © waterschap Hollandse Delta / Arco van de Ree

Duurzaam Veilig betekent: verlaging van de snelheid van 80 naar 60 km/uur, een nieuwe asfaltlaag, nieuwe belijning, verhoogde plateaus op de kruispunten en aanpassing van de voorrangsregeling, namelijk voortaan voorrang van rechts. Daarnaast zullen bromfietsers voortaan van de rijbaan gebruik maken en niet meer van het fietspad. De verkeerslichten op de kruiising met de Keizersdijk worden niet verwijderd, zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Geldersedijk in Dirksland

Op dinsdag 1 mei  hebben ongeveer 40 mensen kennisgenomen van de plannen tijdens een inloopbijeenkomst in 'Onder de Wiek' in Dirksland. Dit zijn de tekeningen waarop de werkzaamheden staan:

Over uw buurt

Voor het verlagen van de maximumsnelheid naar 60 kilometer per uur is een verkeersbesluit van Hollandse Delta nodig. Het waterschap publiceert alle officiële besluiten digitaal. U kunt automatisch op de hoogte blijven van onze besluiten via de gratis e-mailservice van de overheid: 'Over uw buurt'

Uitvoering

De werkzaamheden staan gepland in september. Omwonenden ontvangen ruim  van tevoren een brief van de aannemer met alle informatie.

Hoekseweg in Strijen 

Donderdag 3 mei hebben ongeveer 60 mensen de inloopbijeenkomst bezocht op het steunpunt aan de Hoekseweg in Strijen. Dit zijn de tekeningen waarop de werkzaamheden staan die worden uitgevoerd:

Na afloop van de inloopbijeenkomst heeft  het waterschap 27 formulieren ontvangen met reacties. In de bijlagen staat een rapport met een gloobale samenvatting, Verder heeft Hollandse Delta ook gesproken met de gemeente Strijen en de politie. Bovendien heeft een bureau een verkeersveiligheidsaudit uitgevoerd. Het gevolg is dat de oorspronkelijke tekeningen zijn aangepast. Deze aangepaste tekeningen zijn als bijlage opgenomen onderaan deze pagina. Op 15 juni 2018 zijn de buurtbewoners per brief geinformeerd.

Uitvoering

De werkzaamheden aan de Hoekseweg zijn uitgevoerd tussen  23 juli en 10 augustus. Voor het verlagen van de maximumsnelheid op de Hoekseweg naar 60 kilometer per uur heeft Hollandse Delta een verkeersbesluit genomen.

Lees meer over

wegbeheer