Jeugdbestuur Hollandse Delta

2 maart 2017 "Ons land ligt voor een groot deel onder zeeniveau, dus 100% veilig zij we gewoon nooit! Maar het waterschap werkt heel hard aan onze droge voeten. Dat gaan we delen met onze volgers", vertellen Gijs (17 jaar) en Oumaya (14 jaar). Zijn zijn de jeugdbestuurders van waterschap Hollandse Delta.
Jeugdbestuurders Gijs en Oumaya | © Nationaal Jeugdwaterschap

Gijs en Oumaya stellen zich hieronder kort voor:

Jeugdbestuurder Gijs:

"Ik ben Gijs ’t Hart, woonachtig in de prachtige Hoeksche Waard, Oud-Beijerland om precies te zijn. Ik ben 17 jaar en doe nu 5vwo aan het Wartburg College in Rotterdam, hier heb ik gekozen voor de richting ‘economie & maatschappij’, omdat ik later economics and business aan Erasmus University College wil gaan studeren. Wat doe ik dan bij het waterschap? Zoals u waarschijnlijk al wel kunt raden krijg ik met economie en maatschappij niet heel veel les over dijken, water, et cetera (dit gebeurt sowieso te weinig). Daarom leek mij dit de uitgelezen mogelijkheid om hier meer over te leren, maar ook om die kennis weer met andere jongeren te delen." 

Jeugdbestuurder Oumaya:

"Ik heet Oumaya el Ouali en ik ben de nieuwe jeugdbestuurder van Waterschap Hollands Delta. Ik zit in Vwo 3 Cambridge van het Farelcollege in Ridderkerk. Mijn hobby’s zijn lezen en sporten. Nederland is vanouds verbonden met het water. Water is een belangrijk element voor de aarde. Jammer genoeg is niet iedereen daar bewust van. Ik wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken raken bij het waterschapswerk. Het lijkt me ook een super leuke ervaring om jeugdbestuurder te zijn. Het is een educatieve manier om een steentje bij te dragen aan de samenleving!"