Voor docenten hebben wij een apart docentenprogramma in ons aanbod dat voorziet in bij- en nascholing, maar ook in gezamenlijk ontwikkelen en feedback verzamelen. 

Ons educatie-aanbod richt zich niet alleen op informatie- en kennisoverdracht aan leerlingen/studenten, maar ook voor docenten hebben wij een apart docentenprogramma in ons aanbod. Als ‘multiplier’ bereiken docenten gedurende meerdere jaren vele leerlingen/studenten en kunnen zij waterbewustzijn als geen ander verweven in het bestaande curriculum. Het gaat hierbij om docenten in de hele onderwijskolom, dus van het basisonderwijs tot hoger onderwijs. Het docentenprogramma voorziet in bij-en nascholing maar ook in gezamenlijk ontwikkelen en feedback verzamelen.  

Om een beeld te krijgen hoe deze programma's eruitzien, staan hieronder enkele voorbeelden genoemd.  

Nascholing over lesmodules Water op het Schoolplein  

Deze nascholing was vooral gericht op aardrijkskundedocenten en andere geïnteresseerden. In samenspraak werd een uitgebreide workshop gegeven over het (nieuwe) lesmateriaal van Water op het Schoolplein. Deze workshop werd aangevuld met inspirerende sprekers uit de watersector over klimaatadaptatie in stedelijk gebied en het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Ook werden de educatieprogramma’s van de betrokken waterschappen verder toegelicht.

Presentatie voor docenten

Watersafari met MBO-docenten  

Om docenten van groenblauwe MBO-opleidingen meer te leren over water, nemen wij ze mee op ‘watersafari’ in ons gebied. Dit is een tour die we organiseren voor nieuwe medewerkers, maar die ook zeer gewild is bij externen. Docenten van MBO instelling Yuverta Dordrecht hebben tijdens de Watersafari inzicht gekregen in onze werkzaamheden en o.a. een bezoek gebracht aan een gemaal, een stuw op zonne-energie, een innovatief project voor zoetwaterbeschikbaarheid, en een grote waterberging. Een spin-off van deze activiteit is dat we ook enkele watersafari’s voor MBO-studenten aanbieden, specifiek aangepast op hun vak of project.  

Watersafari met gasten